دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

سقف بلندپروازی‌ات چند میلیارد می‌ارزد آقای گلزار؟/ دستمزد به کنار، «هفت خان» تکرار یک ایده قدیمی است

شایعه دستمزد ۱۸ میلیارد تومانی محمدرضا گلزار برای اجرای یک مسابقه در پلتفرم‌های اینترنتی باردیگر ضرورت شفاف‌سازی مالی این رسانه‌های نوین را یادآوری کرد.
کد خبر : 576943
محمدرضا گلزار

به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، هفته گذشته و در میان انبوه اخبار حوزه فرهنگ و هنر و رسانه، انتشار یک پست جنجالی از سوی پوریا ذوالفقاری منتقد سینما خبرساز شد.


او در صفحه شخصی خود اعلام کرد که محمدرضا گلزار برای اجرای برنامه «هفت خان» که از پلتفرم نماوا پخش می‌شود، دستمزد ۱۸‌میلیارد تومانی دریافت کرده است. به گفته ذوالفقاری، دستمزد اجرای این مسابقه در همان ابتدا به طور کامل به گلزار پرداخت شده است.


در این پلتفرم‌ها چه خبر است؟


این منتقد سینما در ادامه پست خود و به اعتراض  نوشته است: «چه می‌گذرد در این پلتفرم‌ها؟ واقعاً هیچ رسانه و هیچ متولی و هیچ نهادی نیست که بپرسد قراردادها چرا منتشر نمی‌شوند و ارقام چرا اعلام نمی‌شوند و آمار بازدیدها چرا به رازی مکتوم بدل شده است؟ بپرسد اینجا بناست محصول فرهنگی تولید شود یا باز سفره‌ای پهن شده برای جمعی ده دوازده‌نفره که معلوم نیست پشت پرده چه کرده و با که بسته‌اند که باید هر روز  پروارتر شوند با پول این ملت؟ هجده میلیاردتومان؟ گران‌ترین مجری پربیننده‌ترین برنامه دنیا کیست؟ اگر به ایران می‌آمد و دستمزد و خرج اقامتش به ریال پرداخت می‌شد، باز به هجده میلیاردتومان می‌رسید؟ انصافاً در پلتفرم‌ها چه خبر است؟ و در رسانه‌ها چه خبر است که صدا ازشان در نمی‌آید؟».


سقف بلندپروازی‌ات چند میلیارد می‌ارزد آقای گلزار؟/ دستمزد به کنار، «هفت خان» تکرار یک ایده قدیمی است


انتشار این پست اگرچه در فضای مجازی تا حدی خبرساز شد، اما واکنشی مبنی بر رد و تأیید ادعای مطرح‌شده در آن از سوی سازندگان این مسابقه رقم نخورد. از سوی دیگر، اهالی هنر و عوامل سینما و تلویزیون هم ترجیح دادند که از این خبر عبور کنند و به  آن نپردازند.


دلجویی مهناز از محمدرضا


شاید مهناز افشار بازیگری که از دو سال پیش در آلمان به سر می‌برد، تنها چهره شاخصی بود که با انتشار یک استوری به نوعی از گلزار حمایت و دلجویی کرد.


افشار در این استوری در کنار عکس محمدرضا گلزار این عبارت را نوشته بود که «تو با معرفتی و مهربان! رفیق قدیمی من! و در کنار آن به انگلیسی آمده بود که تو استحقاق این را داری».


 از سوی دیگر سحر زکریا که این روزها نامش بیش از نقش‌هایی که بازی کرده به‌خاطر شیوه اعتراضش بر سر زبان‌ها افتاده، با انتشار تصویر گلزار در یک استوری نوشت: «بخورید، نوش جانتان فقط دم از مردم و ذکر گفتن در نیمه شب نزنید.»


سقف بلندپروازی‌ات چند میلیارد می‌ارزد آقای گلزار؟/ دستمزد به کنار، «هفت خان» تکرار یک ایده قدیمی است


اما محمدرضا گلزار به‌عنوان مخاطب اصلی این این ادعا چهارشنبه هفته گذشته با انتشار یک پست در صفحه شخصی‌اش به صورت غیر مستقیم به شایعه دستمزد نجومی خود پاسخ داد. گلزار در این متن بدون اشاره به این ادعا، نوشت: «باید سکوت کنی و به جای قانع کردنِ آدم‌ها، استوار و مصمم، مسیرِ هدف‌هایت را دنبال کنی، بگذار تصور کنند نمی‌توانی، که شدنی نیست و داری بیهوده تلاش می‌کنی!»


این بازیگر و مجری افزود: «بگذار آدم‌ها در دنیای محالات خودشان بمانند و زیر لب، آیه‌های رکود بخوانند، تو راه خودت را برو ...»


آدم‌های بلندپرواز و اتفاقات تازه


او در ادامه این متن نوشت: «جسورانه بایست و فاتح قله‌های محال باش … فراموش نکن؛ دنیا به آدم‌های بلند پرواز و اتفاقات تازه نیاز دارد!»


 مجری برنامه «هفت‌خان» اگرچه به صورت مستقیم ادعای مطرح‌شده درباره دستمزد خود را رد یا تأیید نکرده است، اما روح حاکم بر متن او نشان می‌دهد که بیش از آن که در پی این موضوع باشد، آن را مسئله‌ای شخصی و پاداش سال‌ها فعالیت هنری می‌داند. تأکید گلزار بر سکوت و پرهیز از تلاش برای قانع کردن آدم‌ها و این که «بگذار آدم‌ها در دنیای محالات خودشان بمانند و زیر لب، آیه‌های رکود بخوانند، تو راه خودت را برو». در همین راستا قابل ارزیابی است.


البته مشخص نیست که سقف بلندپروازی محمدرضا گلزار تا چه اندازه است و آیا رقم خیره‌کننده ۱۸ میلیارد تومان که معادل بودجه دو یا سه فیلم متوسط در سینمای ایران است، می‌تواند به‌عنوان اتفاقی تازه این بلندپروازی را ارضا کند یا خیر.


 نگاهی به هفت‌خان گلزار


مسابقه هفت‌خان با اجرای محمدرضا گلزار در ۱۰۰ قسمت برای پخش اختصاصی از پلتفرم نماوا طراحی و انتشار آن از یکشنبه ۸ فروردین آغاز شده است.


با وجود تلاش و تبلیغ سازندگان این برنامه برای متفاوت جلوه‌دادن آن نسبت به نمونه‌های مشابه باید گفت هفت‌خان در ادامه همان مسابقاتی است که در دو دهه اخیر بارها و بارها در شبکه‌های مختلف تلویزیون با اجرای چهره‌های شناخته‌شده روی آنتن رفته و حالا در بستری جدید به نام شبکه نمایش خانگی ارائه شده است. مسابقاتی که مبنای خود را بر اطلاعات عمومی شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند اما در عمل شانس و تا حدی حضور ذهن است که نقش اصلی را در پاسخگویی به سئوالات دارد.  سازندگان هفت‌خان همچنین  افزایش ساعات مطالعه در کشور را هدف این برنامه معرفی کرده‌اند که  این هدف قرابت چندانی با شیوه برگزاری مسابقه ندارد.


در این مسابقه ابتدا، کسانی که علاقه‌مند به شرکت هستند مشخصات خود را وارد کرده و بعد از راستی‌آزمایی و مطمئن شدن از حقیقی بودن شرکت‌کننده، امتحان ورودی آغاز می شود. شرکت‌کننده می‌بایست ۲۰ سوال خود را طی ۱۰ دقیقه جواب دهد و مسابقه را به پایان برساند. پس از اتمام مسابقه نمره کسب‌شده به شرکت‌کننده اعلام خواهد شد.


در روند اصلی مسابقه نیز در آغاز مجری ۵۰ شمش معادل ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان سرمایه در اختیار شرکت‌کننده قرار می‌دهد. شرکت‌کننده‌ها در روند این مسابقه به حفظ شمش‌های خود می‌پردازند و هنگامی که شمش‌های خود را به علت پاسخ‌های نادرست از دست می‌دهند مسابقه به پایان می‌رسد.


شرکت‌کننده مجبور به عبور از هر هفت خان بوده و سؤالات هر خان در رابطه با یک شاخه از معلومات عمومی می‌باشد. در صورت موفقیت و محافظت از شمش‌های باقی مانده، معادل آنها جایزه در اختیار او قرار می‌گیرد.


شاخه‌های مورد سوال نیز عبارتند از: تاریخ، ورزش، ادبیات، هنر و …ضمن این که لیست بلندبالایی از کتاب‌های موردتأیید برگزارکنندگان نیز در سایت مسابقه بارگذاری شده است.


 دستمزد به کنار، کیفیت پایین را چه کنیم؟


فارغ از این که رقم دستمزد گلزار برای اجرای این مسابقه چقدر است (که البته قطعاً رقم پایینی نخواهد بود) باید به قالب تکراری و کیفیت پایین آن اشاره کرد. از طرف دیگر میزان مخاطبان آثار ارائه شده در پلتفرم‌های اینترنتی به صورت شفاف و دقیق اعلام نمی‌شود و آمار اعلامی هم چندان قابل اعتماد نیست. بااین‌حال با توجه به گذشت چند هفته از اجرای این مسابقه، بازخورد بسیار کمی از آن در فضای مجازی و رسانه‌ها دیده نمی‌شود و می‌توان گفت با یک اثر کم‌مخاطب روبه‌رو هستیم.


«هفت‌خان» اولین تجربه مجری‌گری محمدرضا گلزار نیست. در سال ۹۷ نیز مسابقه‌ای به نام «برنده باش» با اجرای این بازیگر مشهور از شبکه سه سیما پخش شد. در این مسابقه در قالب طرح پانزده سؤال، مبالغی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به شرکت‌کنندگان اهدا می‌شد. پخش این مسابقه اما در سال ۹۸ متوقف شد. این اتفاق به دنبال انتشار حکم فقهی یکی از مراجع مبنی بر شباهت سازوکار اجرایی این مسابقه با قمار رخ داد. در همان زمان نیز دستمزد نجومی گلزار خبرساز شده بود اما در سایه حواشی آن مسابقه فراموش شد.


حال باید منتظر ماند و دید که آیا متولیان فرهنگی و صاحبان پلتفرم‌های اینترنتی درباره این رقم عجیب و غریب شفاف‌سازی خواهند کرد یا خیر؛ آن هم در شرایطی که در سال‌های اخیر بسیاری از دست‌اندرکاران سینما و تلویزیون نسبت به دستمزدهای نامتعارف در شبکه نمایش خانگی که به‌تازگی جای خود را به پلتفرم‌ها داده‌اند، اعتراض کرده بودند.


 انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب